Teknoloji

C++ ve Python: Hangi Yazılım Dilini Öğrenmek Daha İyi?

C++ ve Python yazılım dillerini incelediğimizde C++ yazılım dili Python’a göre daha eski ve makine dilidir. daha yakın Bir programlama dilidir. Peki makine dili ne diyor, fark eder mi?

Bugün kullandığımız tüm elektronik sistemlerden biri beyin bulunan. Bu beyne işlemci diyebiliriz. makine dili beyin dediğimiz işlemcileri verilen komutlar doğrultusunda çalıştırmamızı sağlar. Verilen komutların uygulanması da kullandığımız programlama dilleri tarafından sağlanmaktadır. Yani aslında yazdığımız kodlarla işlemciye komutlar gönderiyoruz.

Python yeni başlayanlar için daha uygundur ve öğrenmesi daha kolaydır.

C++ ve Python yazılım dillerini karşılaştırdığımızda, her ikisi de birçok alanda uygulamalar geliştirilebilir. Özellikle eğer yeni başladıysan Ve eğer bu iki dil arasında gidip geliyorsanız tabi ki Python yazılım dilini öğrenmeniz daha iyi olacaktır. Bu nedenle Python 1-0 öne geçti diyebiliriz.

Python yazılım dilinin kullanımı ve yazması kolaydır. Bugünkü görüntü kadar, yapay zekaOyun geliştirme, arayüz oluşturma ve bilgi bilimi gibi konularda sıklıkla kullanılmaktadır.

C++ yazılım dili, Python yazılım dilinden daha az güç tüketir.

Yapılan bilimsel araştırmalarda Python yazılım dilinin C++ yazılım dili ile kıyaslandığı görülmektedir. 59 kat Daha fazla güç tükettiği ortaya çıktı. Özellikle veri barındıran büyük sunucu merkezleri ve elektronik kart kodlayan firmalar C++ yazılım dili kullanmaktadır. İçin enerji verimliliği Daha fazlası C++ yazılım dilinde. Bu durumu 1-1 yaparak durumu eşitliyor.

C++ yazılım dili, makine diline yakın ve birçok alanda kod oluşturmamızı sağlayan bir yazılım dilidir. Python’da bahsettiğimiz geliştirme alanları C++ yazılım dilinde de mevcuttur.

Python yazılım dili oluşturulurken temel olarak C programlama dili kullanılmıştır. Bu durumda bellek yönetimini ele almamız gerekir.

Maalesef Python yazılım dili için bir başka acı gerçek de Python yazılım dilinin yapısıdır. c programlama dili bulunmak. Özel olarak oluşturulmuş bir programlama dili olmadığı için bellek (RAM) yönetimi de oldukça zordur.

Bellek yönetimi, yazılım dillerinde oluşturduğumuz değişken yapıdır. hafızada tutmak ve gerektiğinde bırakmamızı sağlar. Aksi takdirde, bellek (RAM) sızıntısına neden olur. Bu durumda oluşturulan yazılım ve bilgisayarın hafızasında hafıza sorunu vardır.

açıklayalım: bir çöp kamyonu düşünelim. Bu çöp kamyonu, evinizdeki çöp kutusundan her gün bir parça daha az çöp alıyor. Evinizin içinde ve çevresinde oluşabilecek kokuyu zaten hissettiniz değil mi? Bu nedenle bellek yönetimi de sistem ve yazılım C++ yazılım dili için çok değerli bir konu bizden bir puan daha aldı. C++ yazılım dili 2 puan, Python ise mevcut durumda 1 puandır.

Günümüzde oynadığımız oyunların çoğunun altyapısı C++ yazılım dili ile oluşturulmuştur.

Genel olarak her iki yazılım dili de oyun üretimi için uygundur. Python ile oyununuzu daha hızlı kodlayabileceğinizi söyleyebiliriz. Tamam üretkenlikVe verim Ayrıca Python uygun mudur? Açıkçası, C++ yazılım dilinin yanına bile yaklaşamaz.

3D ve C++ yazılım dili yüksek grafik oyunlar yapılabilir. Örneğin geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Counter Strike 2’nin ilk oyunu C++ yazılım dili ile yapılmıştır. Bu, C++ programlama dili 3 puan ve Python 1 puan yapar.

Python’da kullanılan birçok kütüphanenin temeli, C ve C++ yazılım dili ile oluşturulmuştur. Derlemede oldukça yavaş.

Genel olarak bir program yazıp derlediğimizde oluşturduğumuz kod yapısı makine diline çevrilir ve program çalıştırılır. Python yazılım dilinde bu işlemler aynı zamanda aracılar yüzünden yavaş olur. Olağan durumda, C++ yazılım dili ile bir kod derlediğimizde, kod doğrudan makineye çevrilir ve sonucu alırız.

Öte yandan kodları derlediğimizde Python önce altyapıda kullanılan dile sonra işlemcinin anlayabileceği dile çevrilir. Bu derleme süresini uzatır. Bu nedenle C++ yazılım dili 4, Python ise yine 1 puandır.

5 farklı karşılaştırmanın galibi C++ yazılım dili oldu.

kabatas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu