Ekonomi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTU) ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) arasında laboratuvar hizmetlerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası arasında düzenlenen protokol kapsamında Kars ilinde gıda alanında faaliyet gösteren firmalar, besin analizi için Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne başvuruda bulunacak. Protokol hakkında bilgi veren Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İktisadi İşletmesi bünyesinde kurulmuş olan Araştırma Merkezi (SARGEM) Özel Beslenme Kontrol Laboratuvarı ve Biyosidal İz Analiz Laboratuvarı, Kalite Yönetim Sistemi, nitelikli ve deneyimli çalışanları, uluslararası (ISO, AOAC, NMKL vb.) metotlarla hizmet vermektedir. ve ulusal (TS, TGK vb.) geçerliliğe sahip, modern fiziki lokasyon ve alt yapıya sahip, bölgede ve ülkemizde en son teknolojik cihaz ve ekipmanlara sahip olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı ‘Kuruluş Yeterliliği’ni aldı. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan İzin Belgesi’ne sahip olup 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahiptir. Ayrıca ‘Laboratuvarın Deney Hizmeti Almasına İlişkin TSE Onayı’na sahiptir. ‘ ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek üzere KOSGEB tedarikçi havuzuna dahil edilmiştir. SARGEM Özel Beslenme Muayene Laboratuvarımız aynı zamanda ülkemizde ve bölgemizde gıda ve yem kesimine yönelik gıda, yem, su ve su ürünleri tedarik etmekte; Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, enstrümantal ve moleküler biyolojik analiz hizmetlerinin yanı sıra gıda güvenliği konularında danışmanlık, kontrol ve eğitim hizmetleri de vermektedir. Ayrıca laboratuvarımız üniversitelere, özel dairelere, sivil toplum kuruluşlarına, yetiştirici-üretici birliklerine, vakıflara, meslek kuruluşlarına, odalar ve borsalar ile gerçek kişilere hizmet vermekte olup, ortak araştırma projelerini yürütebilecek gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir. . Bu kapsamda Kars ilinin lokomotifi olan Tarım ve Hayvancılık sektörü temsilcilerinin ve KATSO üyelerinin yüzde 20 indirimden faydalanabilmesi için KATSO Başkanımız Kadir Bozan ile Protokol imzaladık. Protokolümüzün üniversitemize ve Kars’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Protokolle üyelerimiz yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden yararlanacak”

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, “Kars ilinin ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlimizde halihazırda süt üretim tesisleri de dahil olmak üzere tarım ve hayvancılığa dayalı 100’ün üzerinde çiftlik bulunmaktadır. ,peynir üretim tesisleri, et üretim tesisleri, bal üreticileri vb. Faal bir gıda üretim tesisimiz var.Bu tesislerin düzenli olarak besin analizleri yaptırmaları gerekiyor.Firmalarımız besin analizleri yaptırırken birçok sorunla karşılaşıyor ve bazen de mağduriyet yaşıyorlar.KATSO olarak Üyelerimizin sıkıntılarına çözüm üretmek amacıyla ülkenin en gelişmiş ve donanımlı beslenme laboratuvarlarından birine sahip olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile üyelerimize hizmet konusunda bir protokol imzaladık. protokol sayesinde üyelerimiz yüzde 20 indirimli fiyat tarifesinden yararlanacak ve mağduriyetleri ortadan kalkacak.Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Konya Gıda ve Tarım ile imzaladığımız Besin Analizi Protokolünün hayırlı olmasını diliyoruz. Üniversite ilimize ve üyelerimize hayırlı olsun. Evet. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. “Erol Turan hocamıza bize gösterdiği nezaket ve destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol törenine Kars Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan ve meclis üyeleri katılırken, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erol Turan’ın katılımı sağlandı. – KONYA

ezinehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu